تعیین پارامترهای عمومی و شاخص در گروه خاک

تعیین پارامترهای عمومی و شاخص در گروه خاک
| 302 بار دیده شده | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳-۰۴-۱۴ |

به عنوان یک متخصص آزمایشگاه معتمد محیط زیست، تعیین پارامترهای عمومی و شاخص در گروه خاک و پسماند به معنای ارزیابی و اندازه‌گیری ویژگی‌ها و خصوصیات مختلف خاک و پسماند است که می‌تواند برای اهداف مختلفی مانند ارزیابی کیفیت محیط زیست، تشخیص آلودگی‌ها و بررسی تاثیرات زیست‌محیطی استفاده شود. این پارامترها شامل چندین نوع مختلف هستند که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:

    پارامترهای عمومی و شاخص‌های اندازه‌گیری خاک:

    <&/tr>
    pH خاک اندازه گیری میزان اسیدی یا قلیایی بودن خاک.
    مواد آلی میزان مواد آلی مانند کربن آلی موجود در خاک که می‌تواند تأثیر بسزایی در حاصل‌خیزی خاک داشته باشد.
    EC (هدایت الکتریکی) اندازه‌گیری شوری خاک و نشان‌دهنده میزان نمک‌های محلول در خاک.
    نیترات و نیتروژن کل برای ارزیابی میزان نیتروژن موجود در خاک که برای رشد گیاهان ضروری است.
    فسفر قابل استفاده میزان فسفری که گیاهان می‌توانند از خاک جذب کنند.
    پتاسیم قابل استفاده میزان پتاسیمی که در دسترس گیاهان است.
    فلزات سنگین (مانند سرب، کادمیوم، جیوه) بررسی آلودگی خاک به فلزات سنگین که می‌تواند سلامت انسان و محیط زیست را تهدید کند.
    بافت خاک نسبت ماسه، سیلت و رس که بر خواص فیزیکی و شیمیایی خاک تأثیر می‌گذارد.
    دانسیته ظاهری اندازه‌گیری تراکم خاک
    ظرفیت نگهداری آب تعیین میزان آبی که خاک می‌تواند در خود نگه دارد
    نفوذپذیری سرعت نفوذ آب به داخل خاک

    پارامترهای عمومی  و شاخص مشمول اندازه گیری برای کلیه واحدهای صنعتی و کشاورزی و غیره در بخش آزمایشگاه خاک و پسماند عبارتند از:

    ردیف پارامتر واحد روش انجام آزمایش
    ۱ EC خاک μs/cm کنداکتومتر
    ۲ PH خاک - PH متر
    ۳ درصد رطوبت خاک % گراویمتری
    ۴ مواد آلی % گراویمتری
    ۵ بافت خاک (رس، سیلت،شن ) % هیدرومتر
    ۶ منیزیم در عصاره اشباع خاک Meq/l تیتراسیون
    ۷ کلسیم در عصاره اشباع خاک Meq/l تیتراسیون
    ۸ سولفات در عصاره اشباع خاک Meq/l اسپکتوفتومتر
    ۹ بیکربنات در عصاره اشباع خاک Meq/l تیتراسیون
    ۱۰ کلراید در عصاره اشباع خاک Meq/l تیتراسیون
    ۱۱ چگالی ذرات خاک g/cm3 پیکنومتر
    ۱۲ TNV خاک % تیتراسیون
    ۱۳ مواد آلی به روش افت حرارتی % گراویمتری
    ۱۴ درصد اشباع خاک % گراویمتری

    الزامات گروه خاک و پسماند: 

    •  برای انجام خوداظهاری و پایش خاک، «راهنمای عمومی اقدام در خصوص نمونه‌برداری و پایش آلودگی خاک (در راستای قانون حفاظت از خاک)» در سامانه و پورتال دفتر پایش فراگیر در دسترس کاربران قرار دارد. 
    • انتخاب نقاط نمونه برداری خاک از محل آلودگی و محل شاهد از نظر تعداد، محل و عمق و پارامترهای اولویت دار، باید تحت اشراف ادارات کل و با هماهنگی آن‌ها صورت پذیرد. 

    تبصره ۱: با توجه به اینکه حدود مجاز پارامترهای فلزی در خاک بر اساس pH خاک تعیین گردیده است، بنابراین اندازه گیری pH در نمونه‌های خاک الزامی می‌باشد. 

    • منظور از هیدروکربن‌های نفتی ترکیبات آلی فرار مانند بنزن، تولوئن، اتیل بنزن، زایلن (BTEX) و ترکیبات PAH (شامل Naphthalene, Acenaphthylene, Acenaphthene, Fluorene, Phenanthrene, Pyrene Anthracene, Fluoranthene, Benzo (a) Pyrene, Benzo (b) Fluoranthene, Chrysene) می‌باشد. ترکیبات PCB شامل PCB: ۲۸.۵۲، ۱۱۸.۱۳۸، ۱۸۰.۴۴، ۱۵۳.۱۰۱)) و سموم کلره شامل (HCB, Aldrin, p، p-DDT, Heptachlor, Dieldrin, Endrin, Lindane, Endosulfan) می-باشد.

    این پارامترها و شاخص‌ها به منظور ارزیابی کیفیت خاک و پسماند، شناسایی منابع آلودگی و پیشنهاد راهکارهای مدیریتی و بهینه‌سازی فرآیندهای صنعتی و کشاورزی اندازه‌گیری می‌شوند. رعایت استانداردهای زیست‌محیطی و کنترل آلاینده‌ها به حفظ سلامت انسان و محیط زیست کمک می‌کند.

     

     

     

    (۲) ترکیبات PAH مطابق حدود مجاز آلودگی خاک و شاملNaphthalene, Acenaphthylene, Acenaphthene, Fluorene, Phenanthrene, Pyrene, Anthracene, Fluoranthene, Benzo (a) Pyrene, Benzo (b) Fluoranthene, Benzo (k) Fluoranthene, Benz (a) Anthracene, Dibenz (a, h) Anthracene, Chrysene, Benzo (g, h, i) perylene, Indeno[1,2,3-cd]pyrene می‌باشد. انتخاب پارامترها بر حسب فرایند تولید، مواد اولیه و واسطه و یا پیشنهاد اداره کل صورت پذیرد. 
    (۳) ترکیبات سموم کلره مطابق حدود مجاز آلودگی خاک و شامل Tributhyltin, Atrazine, DDT, Heptachlor, Dieldrin, Lindane, Endosulfan می‌باشد که انتخاب پارامترها بر حسب فرایند تولید، مواد اولیه و واسطه و یا پیشنهاد اداره کل صورت پذیرد. 
    (۴) PCBs شامل مجموع پارامترهای PCB28, PCB52، PCB101, PCB118، PCB138, PCB153، PCB180 می‌باشد. 
    (۵) برای بحث ارزیابی خطر، سنجش میزان رس و ماده آلی (برحسب درصد) در خاک ضروری است. در صورتی که شدت آلودگی در نمونه خاک به حدی باشد که از حالت عادی خاک خارج شده و امکان سنجش میزان رس و ماده آلی را سلب نماید، این پارامترها صرفا در نمونه زمینه (شاهد) سنجیده می‌شود. (پارامترهای عمومی مربوط به ویژگی¬های خاک منطقه می‌باشد). 
    (۶) pH خاک در گل اشباع یا عصاره اشباع سنجیده می‌شود. سنجش مواد آلی (OM%) به روش والکلی بلاک می‌باشد. 
    (۷) ادارات کل در صورت صلاحدید می توانند علاوه بر پارامترهای اعلامی هر پارامتری را که ضروری تشخیص دهند (بر حسب فرایند تولید، مواد اولیه و واسطه)، دقیقا در تطبیق با پارامترهای حدود مجاز آلودگی خاک وآلاینده‌های ورودی به آن برای کاربری های مختلف مطابق ماده ۱۱ قانون حفاظت از خاک طی نامه شماره ۱۸۵۹۶/۱۰۰/۹۹ (بند ۴ ماده ۲ مصوبه در بند ۴ ماده ۲ مصوبه شماره ۲۴۱۶۷۰/ت۵۹۷۹۳ه مورخ ۲۷/۱۲/۱۴۰۱ هیات محترم وزیران در خصوص تعیین سطح آلایندگی(ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده) 

    پارامتر‌های عمومی و شاخص در پایش دستگاه¬های بی¬خطرساز

    • -    پایش اندیکاتورهای میکروبی (باسیلوس استئاروترموفیلوس و باسیلوس سوبتیلیس) 
    • -    پایش اندیکاتورهای شیمیایی (کلاس۵ یا ۶ و بوویدیک) 
    • -    پایش پارامترهای راهبردی (دما، فشار و مدت زمان ماند در فاز استریل)

    مقاله های مرتبط تعیین پارامترهای عمومی و شاخص در گروه خاک

    بررسی فاضلاب صنایع مختلف
    بررسی فاضلاب صنایع مختلف

    این فاضلابها از نظر شکل ظاهری شفاف بوده و بدون هیچگونه رنگ و طعم هستند ولی به دلیل بالا بودن مقدار املاح محلول در آن قابل استفاده مجدد نبوده و یا جهت تخلیه به محیط‌زیست مناسب نیستند. فاضلابهای لجنی شامل کلیه مواد معلق و رسوبات موجود در درین زلال‌سازهای بخش تصفیه مقدماتی آب و شستشوی معکوس فیلترهای فیزیکی هستند.

    آلودگی زیست محیطی شرکت های خودروسازی
    آلودگی زیست محیطی شرکت های خودروسازی

    قدمت صنایع خودروسازی در ایران به بیش از نیم قرن پیش بازمی گردد و می توان گفت این شرکت ها از قدیمی ترین واحدهای تولیدی می باشند. خودرو لندرور برای اولین بار در ایران در سال 1336 تولید شد و بعد از ان شرکت های خودروسازی دیگر در کشور ایجاد شده و کار خود را آغاز کردند. شرکت های بزرگی که توانستند بیشترین تولید خودرو ...

    فناوری کاهش NOx در نیروگاهها و سیستمهای احتراق سوختهای فسیلی
    فناوری کاهش NOx در نیروگاهها و سیستمهای احتراق سوختهای فسیلی

    بر اساس استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور محدودیت غلظت NOx برای منابع آلاينده هوا و منابع احتراقی از جمله نیروگاهها تدوین شده است که برای سوخت گازی( درجه اول 300 درجه دوم 400 ) و برای سوخت های مازوت ( در جه اول 200 و درجه دوم 250 ) و برای سوخت گازوئیل ( درجه اول 200 و درجه دوم 300 ) ppm می باشد

    حد مجاز انتشار آلاینده های هوا در صنایع
    نظرات شما درباره تعیین پارامترهای عمومی و شاخص در گروه خاک
    امتیاز:
    هر گونه کپی‌برداری جزئی یا کلی از مطالب محیط صنعت بدون کسب مجوز مکتوب ممنوع است. حقوق این سایت به شرکت محیط صنعت ایمن پایش تعلق دارد..
    ساخته شده توسط :طرح و وب