
بهمنظور تنظیم روش تعیین واحدهای مشمول اجرای طرح خوداظهاری در پایش آلودگیهای زیستمحیطی در خروجیها و منابع انتشارآلودگی و پسماند به محیط زیست و همچنین هماهنگسازی اقدامات در استانهای مختلف کشور و جلوگیری از اعمال نظرات سلیقهای در این زمینه، معیارها و ضوابطی در زمینهی اجرای طرح خوداظهاری از طرف سازمان به آزمایشگاه معتمد محیط زیست به شرح زیر اعلام گردیده است.
باید این نکته را در نظر گرفت که این ضوابط در مورد کلیهی واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی که دارای منابع انتشار آلایندههای آب و پساب، هوا و صدا به محیط هستند، اعمال میگردد.
چند نکته قبل از درخواست طرح خوداظهاری زیست محیطی:
مرجع تعیین واحدهای مشمول طرح خوداظهاری در پایش در هر استان، اداره کل حفاظت محیط زیست استان است که بر اساس مفاد این شیوهنامه باید عمل شود. با توجه به اینکه ملاک انتخاب واحدها وضعیت خروجیها و انتشار آلایندهها به محیط میباشد، علاوه بر انتخاب واحدهای مشمول، باید «خروجیها و منابع انتشار مشمول پایش» در هر واحد بهطور دقیق تعیین گردد.
در این بخش به توضیح معیارهای مورد استناد برای تعیین مشمولیت فاضلاب واحدهای مختلف در اجرای پایش خوداظهاری میپردازد:
۳-۱- معیارهای مشمولیت فاضلابهای بهداشتی واحدها:
۳-۲- معیارهای مشمولیت فاضلابهای صنعتی واحدها:
تبصره: درصورتی که به هر دلیل در واحدی فاضلابهای بهداشتی و صنعتی مخلوط شوند، در خروجی تصفیهخانه پارامترهای فاضلاب بهداشتی به لیست پارامترهای مورد نیاز پایش اضافه خواهند شد. همچنین در خروجی تصفیهخانه میبایست گندزدایی اعمال گردد.
معیارهای مورد استناد برای تعیین مشمولیت خروجی دودکش صنایع و واحدهای مختلف در اجرای پایش خوداظهاری به قرار ذیل میباشد.
در خصوص آلودگی خاک تبصره ۲ ماده ۱۸ قانون حفاظت از خاک و مقررات اجرایی مربوط به آن ملاک عمل میباشد.